duizel_noord2 - kopie.png

Nieuwsberichten

WORKSHOP SIGNALERING IN DUIZEL: Iets doen met wat je opvalt.

 

Vrijwilligers horen en zien veel. Zeker vrijwilligers die huisbezoeken doen bij kwetsbare mensen. Zij merken hoe het gaat met mensen voor wie zij zich inzetten. Het signaleren dat het met iemand minder goed gaat, en hoe je daar als vrijwilliger mee om kunt gaan is niet eenvoudig.

Om vrijwilligers hierin te ondersteunen biedt GOW Welzijnswerk vrijwilligers een workshop signalering aan: “Iets doen met wat je opvalt”.

Aan het volgen van de workshop zijn geen kosten verbonden.

Tijdens de workshop wordt uitleg gegeven wat het belang is van signaleren. Signaleren is een niet-pluis gevoel bij mensen in je omgeving opmerken en er iets mee proberen te doen.

Hoe kunt je omgaan met mensen waar je je zorgen over maakt, op welke manieren kun je helpen en wat kun je doen met je niet-pluis gevoel?

De workshop wordt geleid door een medewerker van GOW Welzijnswerk die veel ervaring hebben met dit onderwerp.

Thema’s die aan de orde komen:  Armoede, Eenzaamheid en depressie, Laaggeletterdheid, Huiselijk geweld.

De workshop wordt gehouden in Dorpshuis de Smis op donderdag 12 oktober 2017. We starten om 13.30 uur en de workshop duurt ongeveer 3 uur.

De workshop wordt georganiseerd door GOW Welzijnswerk in samenwerking met de Werkgroep Zorg om Duizel. Vrijwilligers die werkzaam zijn voor kwetsbare mensen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop.

 

In dit artikel wordt gesproken over vrijwilligers. Deze workshop is echter zeker NIET ALLEEN VOOR VRIJWILLIGERS bedoelt maar ook voor mensen die zich betrokken voelen bij hun buurt en veel contacten hebben. Het kennen van de mensen uit de omgeving is een waardevol aanknopingspunt om problemen tijdig te kunnen signaleren. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze workshop.

Wilt u meer informatie over de workshop?

Of wilt u zich direct aanmelden?

Dan kunt u contact opnemen met:

Zorg om Duizel via mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op nummer  (0497) 515698 of met

Maria van Engelen, GOW Welzijnwerk via mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   telefoon (0497) 514746.