Duizel_ZO4.png

Nieuwsberichten

Leon Kox uit Duizel nieuwe vrienden koning

Op het terrein van het Onze Lieve Vrouwe gilde in Eersel werd zondag 3 september geschoten om de titel vrienden koning door 12 schutters die de gildes uit Duizel, Eersel en Steensel vertegenwoordigden.

Tevens werd er geschoten om de titel koning der koningen ( zilveren kruis)

Dit evenement vindt jaarlijks plaats sinds 1972.

De weersomstandigheden waren goed en de aanwezigen konden ook het nieuwe gilde locaal van het Onze Lieve Vrouwe gilde bewonderen.

Na het “vrijen “van de boom waarbij drie keer om de boom gelopen wordt kon het schieten beginnen.

Geschoten werd met de kruisboog op de vogel en bij het vriendenschieten schoot Leon Kox uit Duizel na totaal 23 schoten het laatste stukje van de vogel af en werd zodoende tot winnaar uitgeroepen.

Ook werd er gestreden om de titel koning der koningen en Theo Koert, koning uit Duizel, wist zijn titel niet te prolongeren en moest zijn meerdere erkennen in Harrie Maas uit Eersel.

Na afloop kreeg Leon Kox de bijbehorende zilveren medaille uitgereikt door burgemeester Anja Thijs en Harrie Maas het zilveren kruis.

Daarna was er uiteraard nog een gezellig samenzijn en Anja Thijs benadrukte nog dat ze dit soort bijeenkomsten na haar pensionering in september bijzonder zal missen.

Op de foto Leon Kox , met vrouw Janneke en Theo Koert