duizel_kleinebeerze.png

Nieuwsberichten

Muziekvereniging De Volharding viert feest!

Muziekvereniging De Volharding vierde feest en daar was alle reden toe. Niet alleen was het de jaarlijkse feestavond maar er waren ook nog eens vier jubilarissen.

Als eerste Gerrie Bles: 50 jaar lid!

Dan Wim Hendriks: 25 jaar lid.

Annemiek Hendriks 25 jaar lid.

Marieke de Lepper-Castelijns 25 jaar lid.

Door de Muziekbond werd Gerrie vereerd met een gouden speld en Wim, Annemiek en Marieke met een zilveren speld. Namens de Volharding werd hen een oorkonde en een boeket overhandigd  door de voorzitter. En voor Gerrie was er nog een envelop.

Gerrie Bles werd lid op 1 jan. 1967. Ze mocht niet eerder, anders was ze nog jonger lid geworden. Muziek zit bij haar in de genen, muzikaal van huis uit. Gerrie speelde ook bij de Red Color band, was bestuurslid en heeft veel verdiensten gehad, en nog, voor de vereniging in deze lange tijd.  ‘’Het leukste is natuurlijk de muziek “ zegt Gerrie, “maar de kameraadschap en uiteraard de derde helft zijn net zo belangrijk! Peyton Place op de repetitieavond was een ramp”, moet Gerrie nog even kwijt.

Wim Hendriks is lid geworden toen zijn dochter om studieredenen stopte. Mieke stimuleerde hem daarbij. Het was voor Wim niet gemakkelijk want hij had nooit op muziekles gezeten en moest alles nog leren! “ Maar hij heeft het goed opgepakt en is een zeer verdienstelijk lid, niet alleen op muzikaal gebied. Wim is altijd bereid  om een klusje aan te pakken” zo zegt de voorzitter Theo Koert.

Annemiek Hendriks (nichtje van Wim) kwam over uit Eersel. Ze speelde blokfluit op de muziekschool, en wilde graag saxofoon gaan spelen. In Eersel moest ze klarinet spelen en dat wilde ze niet. Ze nam toen de vlucht naar Duizel! En daar zijn ze erg blij met haar. Ze maakt niet alleen muziek met de vereniging maar verzorgt b.v. ook de programma’s , is bestuurslid en, heel belangrijk naar de buitenwereld, houdt Facebook bij!

De jongste in dit gezelschap is Marieke de Lepper-Castelijns. Een gedreven muzikante, die zelfs vanuit België, toen ze daar woonde, over kwam voor de repetitie. Ook telg uit een muzikaal gezin, vooral van moeders kant. Ze speelt 3e trompet; “en die hoor je”, zegt ze. Ze bedoelt daarmee dat je dan vaak alleen speelt en met een speciale toon.  Marieke geniet nog na van het lang weekend naar Engeland, 3 fantastische dagen samen met een stel verenigingsleden. Ze pleit nog eens extra om jonge leden in de muziekvereniging te krijgen.

Bij Muziek Vereniging De Volharding, met de drumband, zijn nieuwe leden, jong of ouder, meer dan welkom!

Van onze verslaggeefster

Antoinette Koolen- van der Velden.