duizel_noord2 - kopie.png

Nieuwsberichten

 25 september 2017.

Voor alle leden van Vrouwen van Nu – Duizel,

 

Weet u het nog? www.VrouwenvanNu.nl → provincie → afdeling en voor het fotoboek moet u op de afdelingssite inloggen met de code die u van ons heeft gekregen. Zoekt u ook eens op Facebook onder de naam "Vrouwen van Nu". Daar staan veel nieuwtjes van allerlei afdelingen, ook uit onze omgeving.

Hieronder het volledige programma tot en met eind december voor onze afdeling:

 

Donderdag 28 september 20.00 uur in De Smis. Wat kan een zorgtrajectcoördinator zoal voor u doen? Deze lezing is gratis toegankelijk voor iedereen die belangstelling voor dit onderwerp heeft, u mag dus gerust een echtgenoot of kennis meebrengen.

Dementie is een van de ingewikkeldste en meest ingrijpende ziektes.  Het  heeft een grote invloed op het leven van mensen met dementie en hun familie. Iemand met dementie wordt naarmate het ziekteproces vordert steeds afhankelijker van zijn of haar omgeving. Ook voor de mensen om hem of haar heen is het een ingrijpend proces. Men krijgt te maken met een continue proces van veranderende (zorg-)taken en verlies. Wist U dat 1 op de 5 mensen dementie krijgt? De kans is groot dat u of iemand in uw omgeving met deze ingrijpende ziekte te maken krijgt. Maar wat is dementie? Welke vormen zijn er? Wat is er nodig om een diagnose te kunnen stellen? En hoe kunnen mensen opgevangen worden en behandeld worden als de ziekte bij hen geconstateerd Is? Wat doet een zorgtrajectbegeleider? Donderdag 28 september komen 2 zorgtrajectbegeleiders een presentatie geven over dementie en zullen bovenstaande en andere vragen aan bod komen.

Op deze avond is ook een voorbeeld van het bloemstuk te zien dat we op 5 okt. gaan maken.

 

Donderdag 5 oktober 19.00 uur; De Smis; in de zaal (dus niet het Plekske!) bloemschikken. Joke van de Ven gaat ons deze avond weer helpen om een mooi herfststuk te maken. U kunt hiervoor allerlei materiaal uit uw tuin of de natuur gebruiken. U zorgt zelf voor het materiaal, behalve de oasis, daar zorgen wij voor. Een voorbeeld van het bloemstuk is dus te zien op 28 sept. Daarna zet Joke v.d. Ven het bij haar onder de carport en kun je daar nog naar het idee gaan kijken. Ze legt een lijstje met evt. te gebruiken materialen erbij! Maar u mag ook uw eigen idee uitwerken. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

Dinsdag 10 oktober 20.00 uur; Den Tref Hapert: muzikaal cabaret: De drie gezusters en Hein.

Opgeven is niet meer mogelijk.

 

Dinsdag 24 oktober let op: 19.30 uur ! in De Smis Herfstavond. De Hoef e.o. draagt zorg voor deze avond. Het wordt een verrassende avond! U krijgt nog een aparte uitnodiging in uw brievenbus.

 

Donderdag 2 november; informatie avond bij Feyo oogkliniek. Opgeven voor 23 oktober bij een van de bestuursleden. We gaan om 19.00 uur gezamenlijk naar binnen, maar u komt op eigen gelegenheid naar Feyo.

Op deze avond mag u ook andere belangstellenden meebrengen.

Dinsdag 12 december 19.00 uur in De Smis kerststukjes maken in De Smis naar eigen idee en met eigen materialen.

 

Donderdag 21 december Kerstviering. Hiervoor krijgt u een aparte uitnodiging.

 

Weer aardig wat activiteiten. Wij hopen dat er veel bij zijn die uw belangstelling hebben.

Leest u ook het ledenblad van Vrouwen van Nu? En de nieuwsbrief?

Haalt u er uit wat u leuk vindt? U mag ons ook attenderen op wat u graag zou doen, we bekijken dan wat er mogelijk is.

 

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Vrouwen van Nu.