Duizel_ZW1.png

Nieuwsberichten

Gelezen in het Eindhovens Dagblad

Eerste dorpsquiz brengt groot deel Duizel in beweging

 

Duizel was zaterdagavond (30 september) in de ban van de eerste Dorpsquiz. 18 ploegen met totaal 275 deelnemers bogen zich over het 60 pagina's dikke quizboek met vragen en opdrachten.

Terwijl de deelnemers zich naar hun eigen ingerichte 'crisiscentrum' spoedden, lieten zij de comitéleden achter met een haast onmogelijke opdracht, het beoordelen van de startopdracht: 18 geweldige 'Heel Holland bakt waardige' taarten.

Alle groepen moesten een zelfgemaakte taart bij de start in dorpshuis de Smis inleveren. De mooiste creaties werden aangeleverd. Aan de oud bakker van Duizel Jac van Rijswijck de taak om dit te beoordelen. ,, Dit is boven verwachting. Een gewone taart is er niet bij. Hoe ik dit moet beoordelen weet ik nog niet."

 Een van de zes comité leden Sandra Paridaans: ,,Het moest er in Duizel ook maar eens van komen. In veel dorpen om ons heen is de dorpsquiz erg populair. We hebben het er al vaker over gehad om dat ook in Duizel te organiseren. Dat moet hier toch ook kunnen. Een jaar geleden zijn we met een paar man bij elkaar gaan zitten en daarna was het snel geregeld. We hebben bij enkele andere organisatoren van dit soort quizzen geïnformeerd en de taken verdeeld. Het thema dat we er aan gekoppeld hebben is het 60 jarig bestaan van de Duizelse wielerronde."

De vragen zijn verdeeld in een aantal categorieën en met enkele buitenopdrachten, waarvoor door heel Duizel gezocht moet worden, het voetbalveld bezocht, een snoepzak gemaakt en een fietsparcours afgelegd. De ploegen hebben namen als de Zwetskoppen, Onder de Toren, Kennis ligt op Straat, Dolle Dries en Achteraf is 't Hendig.

Peter Beerens is bij de Mulders. Beerens: ,, Wij hebben een vrienden en familiegroep van veertien man. Echt voorbereid zijn we niet. We zien wel, doen ons best en hebben ongetwijfeld een leuke avond. De computers en laptops staan klaar. De taart wordt straks aangesneden en een kratje bier zal er ook wel zijn. We hebben alleen weinig jeugd in de groep. Dus muziekvragen en dergelijke kan ons wel eens opbreken."

Mede organisator Monita Wintermans zou de dorpsquiz graag jaarlijks terug zien. ,,Het leeft erg in het dorp en het zou mooi zijn als elk jaar een andere vereniging dit gaat organiseren. En als er niemand zich aanbiedt, doen wij het waarschijnlijk nog een keer. Want we vinden het zelf ook erg leuk en gezellig."

Jos Houbraken