Duizel_ZW1.png

Nieuwsberichten

 

Terwijl dur Duizel noord gebouwd en geklust wordt bij t leve, wor ik wakker in Duizel zuid, in de dichte oerbossen die allenig nog aan dees kant van ons geliefde klein durpke aanwezig zen.

Dur wur de herrie van 't vrachtverkeer van de A67 en t motorcrossterrein gelukkig vaak overstemd wor dur de landende vliegtuigen en dur wur staatsbosbeheer in heur wijsheid besloten het, de letste vindplaats in ons land van de ívoorbovist onder te frezen.

Ja in dees prachtige ongerepte stukske natuur dur wier ik wakker be men uitdovend vuurke, mee mer een prangende gedachte, wie wor nou Dees jaor de nuwe prins van Zwetsland?

Sinds de bekendmaoking van de winnaars van de dorpsquiz liet t mij nie mir los, ook al omda de zwetsers 11e wieren in dees quiz (wa ik naturlijk al lang van te vuren wies).

Heb ik wir s men oren te lusteren geleed en mee de noord-zuidelijke stroming van de tegenwinden der vliegtuigen wier t men langzaom wa duidlijk, ergens in n huis in Duizel heerst der spanning, het men zin in t avontuur, wor de prinsen steek gepast en moet ie worre aangepast (de vurrige prins hai wel n hil klein kupke).

Ik, de verhalenverteller, die bekend sti um zijn legendes, sagen, halve waarheden en onzin zal ullie in 3 verhalen duidelijk maoken op wie da gullie moet stemmen!!

Den urste anwijzing is:

Het prinsenbal zal, omda de prins niet ken, nie zen in da weekend van de 11e, mer in t weekend derna, nou als da gin aanwijzing meer is dan weet ik t ok nie.

En de twidde anwijzing die kredde de volgende keer, ik ken namelijk niet te veul vrijgeven anders word t te hendig.

 

Uur Dees x

Alaaf