Duizel_rotonde.png

Nieuwsberichten

Duizel haalde Sint enthousiast binnen

Alle slecht weer voorspellingen ten spijt, Sinterklaas trok bij zijn intocht op zondag 19 november door een zonovergoten Duizel.

Bij de Donk aangekomen beëindigde muziekvereniging de Volharding de intocht met het spelen van een medley sinterklaasliedjes die door iedereen werden meegezongen. Mede door het warme welkomstwoord van pastor van Lamoen voelde Sinterklaas zich echt welkom.

Daarna ging het los en werden allerlei spelletjes gedaan. Spelletjes die iets te maken hebben met het sinterklaasfeest zoals over het dak lopen, pakjes in de schoorsteen gooien, pepernoten schieten en een sinterklaaspuzzel leggen. Met een dobbelsteen gooien en tekenen met pepernoten, het kon niet op. Ook een praatje met Sinterklaas op de gouden bank op het podium, met ranja en pepernoten was een onderdeel van het programma. Sinterklaas controleerde tijdens de gesprekken of alles wat over de kinderen in het grote boek stond geschreven, nog klopte.

De ouders fotografeerden naar hartenlust foto’s terwijl de opperspreekstalmeester Egbert Plas

regelmatig de aandacht vroeg voor speciale activiteiten zoals de Pietendrop. Op dat nummer gingen we dansen en daarvoor moest eerst wel geoefend worden.

Twee echte danspieten namen dat oefenen voor hun rekening. Toen aan het eind van de middag de Pietendrop echt werd uitgevoerd ging het dak eraf.

Kinderen, ouders, iedereen deed mee. Wat een feest!

De finale van deze kindermiddag werd ingezet met een door Sinterklaas uitgesproken dankwoord aan de collectanten en alle vrijwilligers zonder welke zoiets niet georganiseerd kan worden. De erehaag, gevormd door ouders en pieten stond al klaar en dus gingen alle kinderen, voorzien van snoepzak en een blij gevoel naar huis om te dromen over gevulde schoentjes  en zakken vol cadeautjes.

Tot volgend jaar!