duizel_groenstraat1.png

Nieuwsberichten

Vur Duizel, dur Duizel!

Dat was het op De Bonte Avonden. Ongelooflijk en superknap dat ons dorp  Duizel/Zwetsland  dat  voor elkaar krijgt. Zoveel jonge mensen die hun bijdrage leveren, ook zoveel jonge mensen in  de zaal. En dan bedoel ik jong volwassenen, want zij zijn de directe toekomst en hun kinderen de volgende.

Eigenlijk doe ik het niet graag, maar toch wil ik een aantal personen extra noemen. Want daar is de sfeer vooral  van afhankelijk. De spreekstalmeesters Doedel Glen Valkenburg) en Zak (Frank Wintermans). Hun perfecte outfit, het aanspreken van de zaal, hun grappen en grollen, onnavolgbaar!

Een eveneens heel belangrijke sfeermaker is het  ‘Sigarenbendje’. Je moet toch maar alle avonden paraat zijn en alle artiesten begeleiden bij opkomst en weggaan.  Misschien dromen ze ‘s nachts  de melodie nog.

Dan de mensen achter  de coulissen; alles zo snel mogelijk klaar zetten en weer opruimen. Ook nog in de goede volgorde. Het zweet stond op het voorhoofd!

De muziekman achter in de zaal, de mensen van het licht, allemaal onmisbaar, allemaal vrijwilligers.

Nu loop ik het risico iemand te vergeten, maar ieder die een bijdrage leverde: chapeau!

Dan natuurlijk de artiesten. Want als we die niet hebben houdt het ook op.

Maar Duizel heeft ze! En fantastisch goeie, je blijft lachen en wat een energie spat er van af. En hier en daar bespeurde ik ook nog een serieuze ondertoon, nietwaar Fritz,  Gerard?

In kort bestek iets over de optredens.

Vriendinnen van de prins. Een perfecte show met mooie outfits.

Dansmarietjes. Heb ze niet geteld maar het zijn er veel , mooie choreografie, prima uitgevoerd in prachtige jurkjes.

Fritz. Onze vrijwilliger in alle opzichten waagde zich ook aan een optreden bij De Bonte Avonden. Dapper hoor! En hij kwam steeds beter in zijn rol. Goed gedaan.

2-Explode. De energie spat er af, je gaat vanzelf meebewegen. Heel mooie uitvoering en originele kleding.

Sophie en Cees,  het ijzersterke duo. Sophie met haar prachtige stem en Cees met zijn accordeon zetten weer aardig wat dorpsnieuws van het afgelopen jaar in de schijnwerpers. En de tekst van Sandra Hakkens, maar welke?

Janine van de Zuidzorg. Een van de hoogtepunten! Ze had haar ontslag gekregen , maar Johan al eerder dus die was er niet meer bij. Gelukkig mocht ze uitverkoop houden en daar wist ze wel raad mee. En ‘Doedel-Zak’ wist klaar te krijgen dat ze volgend jaar weer mee doet. Hoe? Ben nieuwsgierig naar wat ze bedenkt.

Pauze, met mooie prijzen bij de loterij.  Pech, geen prijs.

Percussie groep van muziekvereniging De Volharding. Weer hadden ze een nieuwe uitvoering met  ‘ritme-slangen’, noem ik het maar. De juiste naam ken ik niet, innovatief is het wel. De concentratie was van de gezichten af te lezen en hier en daar zag je ze tellen. Een heel mooie bijdrage.

Zwetslied uitvolle borst met de hele zaal meegezongen. Moet blijven.

Frans en Caroline. Waar halen ze het allemaal vandaan? Volledig op elkaar ingespeeld:  lachen, gieren, brullen wel een kwartier lang. Super optreden.

De ex-prinsen vormden het elite korps. Ze zijn vast in de kazerne op oefening geweest want ze deden perfect wat de commandant commandeerde. Een  ‘elite show’.

Gerard de mountainbiker. Hij had het er maar moeilijk mee dat hij nooit kon winnen, maar uiteindelijk besefte hij dat dat niet het belangrijkste  is in je leven. Meedoen en ervan genieten geeft net zo veel voldoening. En dat geldt ook voor zijn optreden! Het publiek genoot er ook van.

Vakantieganger Han. Hij is weer terug en goed uitgerust! In perfecte uitrusting stond hij daar in de ton. We mochten allemaal meegenieten van zijn avonturen en dat deden we met volle teugen. Kom je ze volgend jaar weer vertellen?

Een gezellige bandparodie van de ‘drie M’s en S’ doet het altijd goed. De vaart er in en een vrolijke  show kon het publiek wel waarderen. Een waardig einde.

De finale liet alle deelnemers nog eens  passeren onder een groot en welverdiend  applaus.

Prins JOJA sprak een dankwoord uit aan alle deelnemers en het publiek en nodigde iedereen uit met Carnaval terug te komen.

Antoinette Koolen- van der Velden.