duizel_groenstraat1.png

Nieuwsberichten

Uitreiking Digisterker-certificaten in Duizel

Wethouder mevrouw Van der Hamsvoordheeft op dinsdag 15 mei de certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de cursus “Digisterker, werken met de e-overheid”. Zij hebben de cursus, die werd gegeven door Bibliotheek De Kempen in dorpshuis De Smis in Duizel, succesvol afgerond.

In vier dagdelen hebben de cursisten aan hun digitale vaardigheden gewerkt. Nu en in de toekomst communiceren de overheden steeds meer via het internet. Veel mensen zoeken daarin hun weg, maar hebben daar nog wel eens moeite mee, omdat ze niet precies weten hoe dat moet. Om deze mensen te helpen biedt Bibliotheek De Kempen de cursus “Digisterker” aan.

Tijdens de cursus hebben de deelnemers stap voor stap geleerd hoe ze de informatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld door op de site van de gemeente Eersel te bekijken hoe je een paspoort of een rijbewijs kunt aanvragen. Ook kunnen ze vinden wat de overheid allemaal over haar burgers weet, zoals de opbouw van de AOW, of wanneer deze wordt uitbetaald als je al gepensioneerd bent. Belangrijk om bij deze informatie te komen, is het hebben van een DigiD.

De cursus begint dan ook met het leren aanmaken van een DigiD en hoe je deze op een veilige manier kunt gebruiken.

De deelnemers waren enthousiast en vonden het interessant om de cursus te volgen.

In de gemeente Eersel wordt deze ‘Digisterker’ cursus opnieuw aangeboden.

Bij minimaal zes aanmeldingen wordt de cursus gestart.

Een lidmaatschap van de Bibliotheek is niet nodig. Meer informatie is te vinden op de website van Bibliotheek De Kempen: www.bibliotheekdekempen.nl.