duizel_kleinebeerze.png

Nieuwsberichten

Wie collecteert er in Duizel?

In de gemeente Eersel wordt volgend jaar gestart met een Goede Doelenweek.

In verschillende plaatsen in Brabant gebeurt dit al.

 

Hoe gaat de Goede Doelen Week in zijn werk?

Huis aan huis wordt een brief met invulformulier en een enveloppe rondgebracht. Op het invulformulier staan de doelen waarvoor de actie is bedoeld. Het betreft alleen landelijke goede doelen met CBF-keurmerk, geen lokale doelen. De gever kan achter elk doel een bedrag invullen, dat hij aan het betreffende doel wil schenken. Als het formulier is ingevuld telt de gever de bedragen op en stopt het formulier met het totaalbedrag in de envelop. Op deze manier is anonimiteit gewaarborgd. De enveloppe wordt door collectanten opgehaald.

 

Redenen om hiertoe over te gaan:

Het is steeds moeilijker om collectanten te vinden en daardoor dreigt een aantal collectes op korte termijn te verdwijnen.

Het collecteren komt vaak op de zelfde personen neer.

Er komt in een bepaalde periode vaak iemand aan de deur voor een of ander goed doel.

We willen met de contactpersonen van de verschillende collectes in de gemeente in overleg om te bekijken hoe we de “Goede Doelen Week"voor de gehele gemeente vorm kunnen geven.

 

Aan alle organisatoren van collectes voor goede doelen in Duizel het verzoek om zich uiterlijk 1 juli a.s. via een mailtje bij mij te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Met vriendelijke groet,

Ilse van Kasteren-der Kinderen.