Duizel_ZW1.png

Nieuwsberichten

PARCOURSAFSLUITING WIELERRONDE VAN DUIZEL 2018

Maandag 30 juli aanstaande is het zover: de alweer 61e editie van de Wielerronde van Duizel. De afgelopen jaren is gebleken dat er onduidelijkheid bestond omtrent het afsluiten van het parcours, en de wegen er naar toe vanwege wielerronde Om De Gele Trui te Duizel.

De Gemeentelijke Vergunning is verleend tot algehele afsluiting van het parcours vanaf het tijdstip van 10.00 uur ’s-morgens, waarbij uiteraard rekening gehouden dient te worden met eventuele hulpdiensten in geval van calamiteiten.

 

De organisatie zou het zeer op prijs stellen als deze afsluitingstijd door een ieder ook netjes gerespecteerd wordt:

  • Denk aan de risico’s voor de vele vrijwilligers (meer dan 100 in getal), mensen van het geluid, reclame, jurywagen en finishstraat, die zich allen reeds vóór 10.00 uur op het parcours bevinden, die risico’s worden anders veel en veel te groot.
  • Een aantal bijna ongelukjes moeten we niet willen laten ontaarden in een zogenaamd ”als het kalf verdronken is”-situatie.
  • Ook voor de veiligheid van de automobilist zelf: er bevinden zich op en rond het parcours allerlei mensen, voertuigen en materialen die daar normaliter ook niet aanwezig zijn.

Omleidingsroutes worden duidelijk aangegeven.

Komende vanuit de richting Vessem/Hoogeloon wordt u op de Hoef in Duizel keurig omgeleid via de Knegselsedijk en de Steenovens om aldus via De Stuiver in Eersel uw reis regulier te kunnen vervolgen.

Komende vanuit de richting Eersel wordt u bij de rotonde op de Molenweg in Eersel keurig omgeleid via de Wolverstraat en Hapertseweg (provinciale weg) om ter hoogte van De Donksbergen de rechter afslag te nemen om zodanig middels linksaf slaan op De Donk uw weg richting Hoogeloon/Vessem/Casteren te vervolgen.

 

De organisatie verzoekt dan ook vriendelijk:

  • Aan de Duizelnaren om hun boodschappen vóór 10.00 uur ‘s-morgens in huis te hebben gehaald en de auto alsdan veilig op de inrit of in de garage te hebben gestald.
  • Aan de omwonende Kempenaren om vanaf 10.00 uur ’s-morgens van de hiervoor gemelde omleidingsroutes gebruik te maken. We hebben dat even voor u nagereden en dat scheelt u welgeteld 2 minuten extra reistijd. En zeg nu zelf: wat is nu 2 minuten op een mensenleven?

Mocht u desalniettemin toch nog een onoverkomelijk probleem hebben dan kunt u altijd nog op vrijdagavond 27 juli tussen 18.00 en 19.00 telefonisch contact opnemen met onze Coördinator Parcoursafsluiting Jos Beerens, tel. 06 – 15 48 69 35