duizel_NO2.png

Nieuwsberichten

Donderdag 20 september 
te Duizel
                “Lest We Forget”
Graag wil ik u uitnodigen voor de feestelijke onthulling van het Sergeant Arthur Fraser Fietspad in Duizel .
 
Speciaal voor deze gelegenheid zullen zijn dochter Hazel en haar man vanuit Engeland over komen om het fietspad, vernoemd naar haar vader, officieel te openen.

Hazel Fraser bezoekt voor het eerst sinds de oorlog Duizel. De plaats voor wie haar vader, tijdens de bevrijding in 1944, zijn leven voor Duizel gegeven heeft.

 

Speciaal voor deze onthulling zullen ook een paar (hoogbejaarde) Britse veteranen aanwezig zijn die in 1944 Duizel en de omgeving bevrijd hebben. Daarnaast zullen er nog een aantal nabestaanden van Britse militairen aanwezig zijn die in en rondom Duizel gevochten hebben.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van Duizel dat we op deze wijze stil staan bij onze bevrijding en onze bevrijders kunnen eren.

 

We starten exact om 19:00 uur bij de Kapel, met doedelzak muziek en een sobere kranslegging.

Daarna gaan we in optocht richting de Smis, waar het gevolg ter hoogte van de Kiosk officieel onthaald wordt door Duizel met medewerking van: Gilde St Jan Baptist, Muziekvereniging De-Volharding en Gemeente Eersel.

We sluiten tegen 19:45 uur af met een feestelijke onthulling en de volksliederen.

Tot slot staat de koffie klaar in Dorpshuis De Smis hier zal ook de gelegenheid zijn om Hazel, de Veteranen en nabestaande persoonlijk te begroeten.

 

Dus mis deze unieke kans niet!

Het is (mogelijk) de laatste kans om onze collectieve dankbaarheid te tonen aan hen die voor de vrijheid van Duizel offers hebben gebracht, vochten en stierven.

Ik hoop op een mooie opkomst!

 

Tot ziens op 20 september

19:00 uur Groenstraat Duizel

 

Initiatiefnemer en organisator,

John Geboers

 

 

Naast de deelnemende verenigingen mede mogelijk gemaakt door:

Vencomatic Group;

Familie W. van de Leegte;

Gemeente Eersel.