duizel_groenstraat2.png

Nieuwsberichten

Op vrijdag 2 november 2018 is de laatste werkdag van meester Frans van de Borne. Daarna gaat hij lekker genieten van zijn pensioen! Meester Frans is momenteel meester van groep 1-2-3 in Duizel. Een meester bij de kleuters, hoe uniek is dat!

Voor alle belangstellenden wordt er op vrijdagmiddag 2 november van 17.00 tot 18.30 uur een receptie gehouden op basisschool Sint Jan. Iedereen die meester Frans nog een handje wil komen schudden, is van harte welkom deze middag!

Interview met meester Frans van de Borne, kleutermeester

Wat vond je leuk aan het werken met de kleuters?

Ik houd van het vertellen van mooie verhalen en ik vind het ook heerlijk om voor te lezen uit prentenboeken. Daarnaast zing ik graag, samen met de kinderen en mijn gitaar, liedjes.

Welk thema vond je het leukst? Welke leuke herinnering heb je hieraan?

Het thema wat we nu hebben, over het vliegtuig. Ik ben zelf ook een keer in een vliegtuig geweest, toen vlogen we naar Japan en Zuid-Afrika. Joep, onze zoon, was toen de piloot. Heel bijzonder was dat!

Heb je ook op andere scholen gewerkt? Wanneer?

Jazeker. Hier in Duizel werk ik nu 12 jaar. In 1975 ben ik begonnen op de Parcival in Bladel. Nu heet deze school de Piramide. Daar heb ik 30 jaar gewerkt. Voordat ik in Duizel kwam werken bij die lieve kleuters, heb ik ook nog een jaar in Hooge Mierde op de Akkerwinde gewerkt. Toen heb ik groep 3 gedaan.

Wat vond je leuk aan deze school?

Het is een kleine school. Iedereen kent elkaar. Ik vond het erg leuk met de papa’s en de mama’s, lieve collega’s en al die geweldige kinderen.

Wat ga je het meest missen als je niet meer hoeft te werken?

Al die lachende kinderen! Het spelen en knuffelen met de kinderen en ook de gezellige momenten met mijn collega’s.

Wil je nog iets vertellen?

Van alle scholen waar ik gewerkt hebt, vond ik deze in Duizel toch wel het allerleukst!

Meester Frans, bedankt voor dit interview. Hopelijk kom je nog een keer langs in Duizel!

Teun en Nina,

namens alle kinderen van basisschool Sint Jan