duizel_NO2.png

Nieuwsberichten

Intocht Sint Nicolaas Duizel op 25 november 2018

 

Het is bijna weer zover. De dagen worden korter, de wind waait door de bijna bladloze bomen en het wordt al flink wat kouder, dus SINTERKLAASTIJD. Een gezellige en spannende tijd voor klein en groot. Het Sinterklaas comité Duizel heeft de Sint gevraagd om ook een bezoek te brengen aan de kinderen van Duizel. Op zondag 25 november, rond de klok van 13.30u, zullen wij de Sint en zijn gevolg opwachten op de kruising Akkerstraat-Meerstraat. Samen met onze drumband en muziekvereniging DE VOLHARDING, ouders en hun kinderen, zullen wij een tocht maken door het dorp.

De route is als volgt:

Meerstraat

Smitsplein

Oude Kerkstraat

Kerkakkers

St. Jansstraat

Kempstraat

Kruisstraat

Beersbeemden

Oude Kerkstraat.

 

Aangekomen bij café DE DONK zal de Sint en alle aanwezigen welkom geheten worden. Voor de kinderen tot en met groep vijf zijn er weer leuke spelletjes te doen. Ook is er gelegenheid voor de kinderen om Sinterklaas een handje te geven en iets persoonlijks aan de Sint te geven. Dit kan een tekening zijn of iets wat je in elkaar hebt geknutseld. Je mag ook een Sinterklaasliedje voor hem zingen. De kinderen zullen ook met z’n allen een dansje maken voor de Sint. Voor elk kind is er een lekkere verrassing. Om ongeveer vier uur verlaat de Sint DE DONK, onder het zingen van een toepasselijk afscheidslied. ALLE aanwezigen vormen een ereboog waardoor wij naar buiten gaan. Later zal de Sint ook een bezoek brengen aan de basisschool. Ja, ja, Sinterklaas heeft het er maar druk mee. Gelukkig zijn er vrijwilligers in Duizel die graag een handje willen helpen. Wil jij ook het Sinterklaascomité komen helpen, bel of Mail dan naar een van onze vrijwilligers. Alvast een heel mooi en gezellig Sinterklaasfeest en vergeet onze collectanten niet die in de week van 22 tot 28 oktober langs de deuren komen. Dankzij jullie gulle bijdragen kunnen wij dit feest organiseren.

 

Namens het Sint Nicolaascommité Duizel,

 

Fritz Claassens

 22 oktober  2018.

Voor alle leden van Vrouwen van Nu – Duizel:

 

Weet u het nog? www.VrouwenvanNu.nl → provincie → afdeling en voor het fotoboek moet u op de afdelingssite inloggen met de code die u van ons heeft gekregen. Zoekt u ook eens op Facebook onder de naam Vrouwen van Nu. Daar staan veel nieuwtjes van allerlei afdelingen, ook uit onze omgeving.

Donderdag 25 oktober herfstavond. De wijk van Toos en Tiny is deze keer aan de beurt. U heeft allemaal een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Vrijdag 2 november Pub quiz. Het lijkt ons leuk daar een keer aan mee te doen. Inmiddels hebben we 6 dappere vrouwen gevonden die de strijd aan durven te gaan! Natuurlijk komen we ze met z’n allen aanmoedigen! Alvast veel succes gewenst.

Dinsdag 6 november  20.00 uur een vrolijke avond in gemeenschapshuis De Smelkroes in Maarheeze. Deze avond wordt verzorgd door kring Brabant Zuidoost; rayon Cranendonck. De Jordano’s treden dan op.

Via de mail heeft u hiervoor al een uitnodiging gekregen.

Kosten 7,50 pp. koffie of thee inbegrepen en een consumptie in de pauze. We proberen het vervoer samen te regelen.

Donderdag 22 november 20.00 uur, een lezing door Germa van Nieuwenhoven in De Smis. Ze heeft een praktijk voor ondersteunende geneeswijzen in Bergeijk.

Ze wil u vertellen hoe je met niet zo bekende manieren van geneeswijzen toch zelf aan eigen genezing kunt werken!

Dinsdag 11 december 19.00 uur; kerststukjes maken in de Smis. Altijd leuk als je een eigen gemaakt kerststuk op tafel (of waar ook) kunt zetten. Zelf je benodigdheden meebrengen! Wij hebben niet veel meer.

Donderdag 13 december; Likeurproeverij. Deze avond wordt  verzorgd door Willem Heuzinkveld, van Heuzinkveld Humoristische Proeverij.
Cabareteske en humoristische proeverij over en met oud-Hollandse likeuren.
Wij doen dit samen met afd. Hoogeloon en Casteren in Hoogeloon. Plaats:
Gemeenschapshuis d'n Anloôp,  Maalderij 3, 5528 AW Hoogeloon. Aanvang 20.00 uur. Kosten 10,- pp. En je mag je partner of een vriendin meebrengen! Opgeven en betalen vóór 15 november bij een van de bestuursleden. Vervoer samen regelen. ( fietsen kan ook!).

Donderdag 20 december kerstviering. De Hoef e.o. is aan de beurt om deze te verzorgen.

2019; even vooruit kijken:

Zondag 20 januari; winterwandeling.

Donderdag 31 januari; jaarvergadering.

Wij rekenen op grote deelname bij al deze activiteiten. Soms vragen wij u op te geven, maar dat leest u altijd in Efkes Duyselen.

 

Leest u ook het ledenblad van Vrouwen van Nu? En de nieuwsbrief? U krijgt veel informatie via de mail, maar alle belangrijke mededelingen staan ook altijd in Efkes Duyselen!

Haalt u er uit wat u leuk vindt? U mag ons ook attenderen op wat u graag zou doen, we bekijken dan wat er mogelijk is.

 

Bestuur Vrouwen van Nu