Duizel_ZO3.png

Nieuwsberichten

Verdiend!

Nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Er lagen twee uitnodigingen. ‘Zou ik er wel naar toe gaan’, dacht ik. 17.30 uur. Een ongelukkige tijd.

Eten en ’s avonds nog fitness. Toch maar gedaan, want er worden predikaten van verdienste uitgereikt. En je weet nooit of er ook dorpsgenoten onderscheiden worden. Tenslotte zijn er in Duizel ook genoeg mensen die hiervoor in aanmerking komen. En het zou vervelend zijn als daaraan geen aandacht besteed wordt. Dus in regen en donker op naar het gemeentehuis. Gelukkig nog een parkeerplek op het plein.

Het gemeentebestuur staat mooi op een rijtje om de nieuwjaarswensen in ontvangst te nemen. En een glas wijn ontbreekt niet.

Eens even goed rondkijken of er veel Duizelse mensen aanwezig zijn. En of er ‘verdachte’ personen te bespeuren zijn. Nou niet direct, alhoewel de carnavalsclub goed vertegenwoordigd is. Maar er gaat geen lichtje op. Tot ik een heel klein ‘Valkenburgje’ zie. Dat is verdacht. Heb ik geleerd bij een vorige keer, toen er ook kleinkinderen even ‘verstopt’ moesten worden.

Bijna tegelijkertijd zie ik een jonge oud-collega. Haar vraag ik waarom zij op de receptie is. ‘Omdat mijn neef uit Duizel onderscheiden wordt’. ‘En wie is dat dan?’ vraag ik verbaasd. ‘Frank Wintermans’ fluistert ze in mijn oor. Toen viel het kwartje helemaal. ‘En Glen Valkenburg krijgt er ook een’.

Na de Nieuwjaars speech van de burgemeester stijgt de spanning onder de aanwezigen. Eerst nog wat uitleg over de bedoeling van de onderscheidingen. En ja hoor: Frank Wintermans en Glen Valkenburg uit Duizel worden als eersten samen op het podium geroepen. Luid applaus. De burgemeester leest eerst hun lijst van verdiensten voor, speldt dan de onderscheiding op, vervolgens krijgen ze een ingelijste oorkonde en tenslotte een bos bloemen!

Ja, dat is een onnavolgbaar en onafscheidelijk duo!

Samen stonden zij aan de wieg van De Red Color Band in 1992. Frank als drummer, Glen als keyboardspeler met ieder een geweldig zangtalent. Enthousiasme en onvermoeibare inzet heeft deze band de Duizelse gemeenschap vele swingende uurtjes bezorgd. Ook muziekvereniging ‘De Volharding’ heeft veel vruchten geplukt van hun muzikaliteit en geweldige samenwerking.

Maar daar houdt het niet mee op. De ‘Zwetsers’ waren niet voor niets met zovelen vertegenwoordigd. De carnavalsclub plukt nu de vruchten van diezelfde onvermoeibare inzet voor deze vereniging en daarmee wederom de Duizelse gemeenschap. Zelf ken ik ze het beste als Opper Zwetsstalmeesters van de Bonte Avonden. Onnavolgbaar hoe zij de avond maken met hun grappen en grollen en hier en daar eens iemand op de hak nemen.

Laatst hoorde ik dat ze soms zomaar Duizelse (en dan ook andere) ouderen in een verzorgingshuis verrassen met hun optreden. Chapeau!

Glen en Frank: nogmaals gefeliciteerd en meer dan verdiend!

Antoinette Koolen- van der Velden.