duizel_noord2.png

Nieuwsberichten

Bij padèl is slim spelen effectiever dan hard slaan

 

Sinds enkele weken is Eersel een nieuwe sport rijker: Padèl.

Op het park van Eresloch zijn door een Spaanse bouwploeg onlangs twee padelbanen aangelegd op de plaats waar voorheen het miniveldje lag. Er zijn daardoor twee – ’s avonds mooi verlichte – miniveldjes teruggekomen.

De in Spanje en Latijns Amerika al super populaire combinatie van tennis en squash is leuk voor spelers van alle leeftijden en vaardigheden. Padel is ook prima te combineren met tennis. Het is gewoon heel leuk om te doen en nagenoeg iedereen kan het al spelen vanaf de eerste keer dat hij of zij de baan oploopt!

Het padelracket is kleiner dan een tennisracket en bestaat uit foam met een omhulsel van kevlar, carbon en glasvezel.

Bij padel - altijd een dubbelspel - draait het om controle en clever thinking. Tennissers zijn gewend om hard te slaan, goede padelspelers gebruiken vooral de slow ball. De meest gebruikte slag is de lob, deze hoge bal wordt wel honderd keer per wedstrijd gespeeld. Het is een offensieve techniek; in het tennis is de lob meestal een verdedigende slag.

De service is onderhands. Een andere typische padelslag is de bandeja, een lage smash vanaf schouderhoogte. Als je die goed speelt, blijft de bal na de stuit laag, en dat maakt het lastig voor de tegenstander. De hoge smash wordt het minst gebruikt, omdat het bij padel nou eenmaal een weinig effectief wapen is. De meeste smashes komen gewoon terug via de wand.

Vertrouwen op de wand

Die wand is de beste vriend van een padelspeler maar, voor wie het niet gewend is, ook de grootste uitdaging. In het begin heb je steeds de neiging om vlak voor de wand te gaan staan en de bal als een keeper tegen te houden, terwijl je juist van de wand af moet spelen. Bij padel moet je ook minder snel een punt willen scoren, je moet rustig blijven.

De communicatie op de baan is ook belangrijk. Spelers uit toplanden praten continu onderling, zo helpen zij elkaar. Waar staat de tegenstander? Aan het net of diep?

En omdat je met z’n vieren in een soort kleine glazen kooi staat kan je elkaar goed verstaan. En een heleboel lol hebben!

Eresloch nodigt je van harte uit om te komen kijken (en proberen) bij de Feestelijke Opening op 16 maart 2019, met demo’s en clinics! Plaats: Mortel 6 in Eersel.

Voor meer informatie kijk op www.eresloch.nl/Padèl