duizel_noord2 - kopie.png

Nieuwsberichten

Vur Duizel, Dur Duizel!

Bonte avond zaterdag 9 februari 2919.

 

De avond begon met enige verbazing toen aangekondigd werd dat Frank Wintermans en Glenn Valkenburg niet optraden als Opperzwetsstalmeesters. Niet iedereen geloofde het en dacht: dat is vast een stunt van het stel want het zou een afscheid zijn van hun optreden in deze hoedanigheid. Maar helaas, gaandeweg de avond bleek het de waarheid te zijn. De oorzaak was de ernstige toestand van de moeder van Frank.

Gelukkig waren er goede vervangers in de personen van Frank Bierens en Marcel Nooijen. Even wat onwennig maar het ging ze goed af. De muziek van het ‘Sigarenbendje‘ is ook onlosmakelijk verbonden aan deze avonden. Chapeau!

Het eerste optreden van de vrienden van de prins(es) gaf veel geheimen prijs van dit stel.

De dansmarietjes voerden een mooie show op. Knap om op deze jonge leeftijd met zoveel bravour voor een volle zaal op te durven treden. En ook knap van de leiding, het geduld te hebben, om ze dit te leren.

Toen was het de beurt van Fritz met zijn ‘dierenpraktijk’. Een van de nieuwe deelnemers. Hij deed erg zijn best met o.a. ‘Het gehacte (gehekte) konijn in zijn ren van gaas. Met wat meer ervaring gaat het Fritz vast lukken een goede show weg te geven.

Het dorpsjournaal is een vast onderdeel van de bonte avond. Gezongen door Sophie Cox, met haar prachtige, duidelijke stem. Begeleid door Cees van Beers met zijn accordeon. Samen krijgen ze ook altijd veel waardering. De tekst is geschreven door Sandra Hakkens.

Een van de knallers van de avond vond ik ‘Jong Belegen‘. Alleen de naam al. Wat een lef! Geweldig.

Tijdens de pauze werd de nieuwe carnavalsvlag geïntroduceerd. Een trend waar ook in Zwetsland niet aan voorbij kan. De vlag kost € 10,-. Zo ziet Duizel er de komende weken vrolijk uit.

Iedereen kijkt ook altijd nieuwsgierig uit naar wat de percussiegroep weer zal brengen. En jawel hoor! Komen ze daar met een aantal keukentrappen het podium op! Wat heeft dat nu met muziek te maken? Nou dat blijkt snel. In iedere hand een trommelstok en zo wordt de huishoudtrap ‘afgeranseld’. Maar wel op een gestructureerde manier! Want ieder deel van de trap heeft een eigen klank! Je moet er maar op komen. Innovatief (heet dat tegenwoordig). Genieten.

En ja, ‘Ons Sjaan’, wat had ze het moeilijk! Dat werd duidelijk door haar honderd gezichten in alle standen en het geweeklaag dat maar niet op hield. Gelukkig deed ze nog een goede uitvinding waardoor haar leed verzacht werd. Welk leed? Gaat dat zien. Maar de jeugd had er geen boodschap aan!

De nostalgie van de ex-prinsen was een prachtig hoogtepunt. Iedere ex-prins had een idool uit zijn tijd gekozen en was als zodanig herkenbaar uitgedost. Queen-Hans Castelijns, Koos Alberts-Toon Beerens, Elvis-Jan Bierens, Buddy Holly-John Jacobs, Freddy Breck-Jan Theuws, Joe Cocker-Aart van Heyst, John Lennon-Cees van Beers, Armand-Jack Rombouts, Bob Marley-Bas Willems, John Denver-Fred Dielessen, André Hazes-Cor Cox, Demis Roussos-Arjan Fokker. De bij behorende liederen werden goed geplaybackt en Demis Roussos zweefde over het hele podium. De zaal zong uit volle borst mee, zelfs de jeugd liet zich goed horen en zette de wave in.

Toen was het tijd voor het Zwetslied, dat moet op straat te horen zijn geweest want ook hier ging men op vol volume. Kippenvel!

Vervolgens stond er zowaar ook nog iemand in de ton! En wel Willeke Castelijn, alias Job. Hij kende zijn klanten goed en verklapte ons heel wat smeuïge geheimen. Zou hij de nieuwe Tonproater worden?

En de jeugd bracht als slotact een wervelend optreden van de Dollie Daltons. Ze hadden er veel plezier in. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Nog iets meer inhoud en het wordt een top optreden!

De Bonte Avond Commissie heeft weer veel werk verzet en de mensen van Duizel een geweldige avond bezorgd. Kleine kanttekening; laat het niveau niet zakken omwille van de deelname. (Opmerkingen van mensen in het publiek)

 

Antoinette Koolen- van der Velden.