Duizel_ZO1.png

Nieuwsberichten

 

Anneke Renders- Raijmakers de reddende engel voor Efkes Duyselen!

 

Al weer een tijdje geleden heeft er verschillende keren een oproep in Efkes Duyselen gestaan met de vraag of een vrijwilliger (ster) kan helpen bij het samenstellen en afdruk klaar maken van ons dorpsblad. Dit moet natuurlijk iemand zijn die verstand heeft van de computerprogramma’s die nodig zijn bij het maken van de lay out van het drukwerk.

De lay out wil zeggen: de indeling van elke bladzijde en Efkes Duyselen in zijn geheel. Hoe ziet het er uit? Een mooie ‘bladspiegel’; de verdeling van tekst, plaatjes, foto’s op een blz. De te gebruiken lettertypes. Dan de inhoud. Kunnen we het aangeleverde materiaal allemaal plaatsen op het aantal bladzijdes dat ter beschikking staat.

En de mensen die dit in de vingers hebben zijn niet zo dik gezaaid, laat staan dat ze tijd hebben.

Maar de speld in de hooiberg is gevonden! Of beter gezegd heeft zich gemeld; Anneke Renders- Raijmakers. Geweldig Anneke!

Anneke werkt voor het Summa College in Eindhoven. Daar ontwikkelt zij bijvoorbeeld programma’s waarmee de leerkrachten de rapporten in kunnen vullen, absentielijsten, schooloverzichten, en allerlei andere formulieren.

Eerst werkte ze vijf dagen per week en nu is ze terug gegaan naar 3 halve dagen. Ze heeft genoeg te doen, maar op deze manier kan ze haar vak nog een beetje bij houden en is ons dorpsblad gered!

Anneke is getrouwd met Frans Renders, bekend van de werkgroep Zorg om Duizel, en woont al 14 jaar in Duizel in de Wolverstraat. Samen hebben ze vijf kinderen, waarvan 2 nog thuis. De officiële naam van haar beroep is technisch applicatiebeheerder. Via een beroepskeuzetest kwam ze bij deze richting uit en Anneke heeft nooit spijt van deze keuze gehad. Anneke heeft eerst voor haar kinderen gezorgd en is op latere leeftijd aan deze opleiding begonnen. De opleiding begon op middelbaar niveau, maar daarmee was ze niet tevreden. Ze wilde meer en volgde toen ook de opleiding Hogere informatica. Ze komt in haar beroep vrijwel geen vrouwen tegen, zeker niet van haar leeftijd.

Annekes (en van het hele gezin) passie is muziek. Ze waren ooit met ongeveer het hele gezin lid van Muziekvereniging De Goede Hoop in Eersel. Momenteel spelen er nog twee zonen bij deze vereniging. Helaas voor Duizel, maar ze zijn daar al lid zolang ze muziek maken.

Anneke: heel veel succes met je bijdrage aan Efkes Duyselen en heel Duizel is daar blij mee, dat durf ik wel te zeggen!

Antoinette Koolen- van der Velden.

Meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.