duizel_groenstraat2.png

Nieuwsberichten

Afsluiting Kempenschieten seizoen 2018-2019

 

Al meer dan 25 jaar nemen de Duizelse schutters van het Gilde St. Jan Baptist deel aan de competitie voor geweerschieten met de Kempenschutters. Deze competitie bestaat zelf al 49 jaar en ongeveer 150 tot 200 schutters uit de Kempen nemen hier aan deel. Van Luyksgestel tot Wintelré en van Reusel tot Valkenswaard strijden 17 Gilden tijdens 7 wedstrijden om de diverse zilverprijzen.
Er zijn diverse categorieën van Ereklasse, A-klasse, B-klasse en C-klasse voor zowel opgelegd als vrijehand. Menig jaar valt Duizel hierbij in de prijzen maar dit jaar gingen er zelf zes zilverprijzen naar Duizelse schutters. De laatste wedstrijd was in Luyksgestel, waar ook de prijsuitreiking plaatvond.
1e prijs opgelegd C-Klasse voor Sven van Antwerpen.
3e prijs vrije hand B-Klasse voor Sven van Antwerpen.
2e prijs vrije hand B-Klasse voor Adri Vromans.
3e prijs vrije hand A-Klasse voor John Fleerakkers.
3e prijs opgelegd Ereklasse voor Adriaan Kox.
3e prijs vrije hand Viertallen voor Jan Castelijns, Sven van Antwerpen, Piet van Haag en Adri Vromans.

 

Op de foto: Jan Castelijns ontvangt de Viertalprijs van de Bergeijkse Wethouder Mathijs Kuijken.

 

 

Een uitstekende afsluiting van een mooi seizoen voor Duizel.
Schieten is maar een klein onderdeel van alle activiteiten van het Gilde. Binnenkort organiseren we weer de jaarlijkse openluchtmis en met Duizel Kermis vindt alweer het 3-jaarlijkse koningsschieten plaats op Zaterdag 27 juli om 15.00 uur. Verder hebben we tal van leuke Gildedagen, ontmoetingsavonden, interessante excursies etc. Maar we doen achter de schermen ook aan het veilig stellen van Studie, Archief en Tentoonstelling voor Gildedagen. Kom bijvoorbeeld op Zondag 2 juni in Gerwen naar de Gildedag, hier zal ook Duizel op de tentoonstelling staan. Om 12.00 uur start daar de optocht. Kortom we doen van alles en kunnen heel goed nieuwe leden gebruiken jong, oud, jongens, meisjes, vrouwen en mannen. En met meer leden kunnen en zullen we nog meer leuke, gezellige activiteiten opzetten voor ieders interesse.
 
Met vriendelijke gildegroet,
Namens de overheid en leden van Gilde St. Jan Baptist Duizel

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.