duizel_kleinebeerze.png

 Leefbaarheidsgroep 'Zorg om Duizel’  

Wanneer opgericht:

Zorg om Duizel is in 2008 opgericht vanuit de werkgroep die in 2007 het dorpsontwikkeling plan heeft gemaakt. In 2009 zijn we een officiële stichting geworden.

 

Samenstelling:

Frans Renders            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hans van Vliet

Anita Willen

Gert-Jan Simonis

Aukje Plas-Verheij      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Doel:

De Leefbaarheidgroep ‘Zorg om Duizel’ bestaat nu uit 6 vrijwilligers, die de algemene belangen, leefbaarheid van Duizel proberen te behartigen. 

Deze leefbaarheidsgroep is een belangrijke schakel tussen de gemeente aan de ene kant, en bewoners, bedrijven en organisaties aan de andere kant. Het is geen actiecomité en ook geen vooruitgeschoven post van de gemeente, maar een onafhankelijk en betrokken groepje bewoners die zich inzet voor het algemeen belang van Duizel. De dorpsraad wordt bij vele ontwikkelingen betrokken en kan, bijvoorbeeld door gemeente of dorpsgenoten, om advies of mening gevraagd worden.

 

Convenant 

Om de samenwerking tussen de leefbaarheidgroepen/dorpsraden en de gemeente te versterken, is een verordening en een convenant voor de dorpsraden/leefbaarheidgroepen vastgesteld.

Concreet betekent dit dat leefbaarheidgroep door de gemeente is erkend, officiële gesprekspartner en vertegenwoordiger zijn van de inwoners van de betreffende dorpen.